28 Mart 2015 Cumartesi

TÜRKÇÜLÜĞÜN ORTAYA ÇIKIŞI VE ÖNEMLİ TÜRKÇÜ AYDINLAR (BİLİNMEYENLER)

İlk başta şunu söylemek isterim ki bu yazımda ki amacım eski Türkçülerle şuanda kendini "MHP" olarak tanımlayan sözde Türkçü insanlar için yazıyorum.  Bütün MHP'liler için yazmıyorum belli bir kısmı için yazıyorum. Eskiden MHP milliyetçi duygular içindeydi. Türkiye ve Türklere bir şey olduğunda hemen savunmaya geçerdi bunun içerisinde Genel Başkanlarından tutun Ülkü Ocakları içindeki insanlara kadar hepsi tek yürek olup kendi doğruları için savunurdu lakin şu anda eskisi gibi değil. Ben bu yazımda onlara tekrar eski duygularını kazandırmak istiyorum. Bizim her ne kadar iyi bir muhalefet partisine ihtiyacımız olsa bile bir o kadar da eski Türkçülerde olması gerekir. Yoksa bu şekilde gidersek hükümet bu şekilde kalacak ve hiç bir düzelme olmayacak.
         Şunu da söylemek isterim eğer Türkçü isen sadece Türkiye Türkünü değil ; Çerkez Türkünü, Azeri Türkünü, Moğol Türkünü,Uygur Türkünü ve dünyadaki bütün Türklerin hakkını savunmak zorundasın. Sen kendine eğer Türkçüyüm, milliyetçiyim diyorsan bütün Türklerin hakkını savunmak zorundasın gerekirse de savaşmalısın.
         Gelelim konumuza. İlk "Türk Derneği" Macaristan-Budapeşte'de 1908 yılında açıldı.  Üniversitede ilk "Türkoloji Kürsüsü"1870  yılında Budapeşte'de kuruldu.Şuanda Macaristan'ın en büyük üçüncü partisi olan Jobbik'in genel başkanı Gobar Vonaz kökenlerini Türk olarak görüyor(Avrupa Hun).
         Şimdi size dört tane isim vereceğim. Bunlar çok önemli Türkçülerdir. Çoğu kişi daha onlardan haberdar bile değildir. Kendilerinden az bilgi vereceğim ama öz olacak. Gelelim ilk isme : Yusuf Akçura, Türkçülük akımının önde gelen TATAR yazar ve siyasetçidir. 1904 yılında "ÜÇ TARZLI SİYASET"adlı makalesi Türkçülük Akımının bildirisi olarak kabul edilir. Türk Yurdu Derneği'ni kurdu. Rusya'daki Türkleri korumak için CEMİYET kurdu. 1912'de Türk Ocağının kuruluşunda aktif rol oynadı. Atatürk'ün Kültür ve Politika danışmanlığını yaptı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ulu önderimizin Türkçülük hakkında daha olumlu düşünmesini sağladı.İkinci ismimiz : Sultan Galiyev , Orta Asya'da ki bütün Türkleri birleştirmek Türkistan devleti kurmak isteyen Tatar lideridir. Ulusal Kominizim'in  fikir babasıdır. Türk Milliyetçisi olduğu için ve Sovyet Rusya'sında Türk milliyetçiliği yaptığı için dönemin lideri Stalin tarafından emir üzerine öldürülmüştür. Üçüncü ismimiz ise : Turar Rıskulov, bu Türkçü ise Galiyev gibi Rusya'da Türk Milliyetçisi. Onun da istediği Orta Asya'da ki Türkler ile SSCB'de Türkleri birleştirip bir "Türk Cumhuriyeti" kurulmasını isteyen bir devrimci. Rıskulov, bir kaç kez kongre yapmıştır bunu duyan gene Stalin Rıskulov'un ölmesini istemiştir. Son kişiyse : Ethem Nejat , Türkçülüğü savunan bir siyasetçimiz Osmanlı İmparatorluğu zamanından. Yusuf Akçura ile Milli Meşrutiyet Fıkrası kurucusu. Kendisi sosyalist kişiliği ile de öne çıkıyor.
         Burada anlattığım 4 Türkçü insan hepsi uğraştıkları amaç uğruna ölmeyi ve ya o amaç için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Benim istediğim insanların azıcık daha bilinçlenip geçmişte insanlar ırkı için neler yaptığını bilmeli ve o şekilde davranmalı. Bu yazıyı sözle Türkçü olup da MHP içinde gezinen "ben Ülkücüyüm, ben Türkçüyüm" diyen insanlara gelsin. Sen daha atalarını bilmezken nasıl Ülkücü, Türkçü olabiliyorsun?

Emirhan Zegerek

ezegerek@gmail.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder